Ingredienser

Græspiller

Græs spiller en afgørende rolle i din hests sundhed og velbefindende. Græs har et højt indhold af værdifulde fibre og energi, samtidig med at græs er fantastisk kilde til naturligt forekommende vitaminer, mineraler og Omega 3 fedtsyrer. Resultaterne af Dr Lori K Warren´s forskning (Professor, Equine Nutrition ved University of Florida, taler for sig selv “Olieindholdet af frisk græs taler for sig selv, afhængig af modenheden, varierer mellem 3% og 5% og hele 40% til 55% Omega 3 fedtsyrer.”

Græsset der anvendes i Castle Horse Feeds dyrkes af en udvalgt lokal producent med 2 farme i Lincolnshire og Devon. Dette sikrer fuld sporbarhed og viden om præcis hvilken mark, der er høstet og hvilken dag. Vi bruger græspillerne som basis-ingrediens i både vores vitamin og mineralblanding og i vores Muesli-produkter. Det giver din hest alle de næringsmæssige fordele fra det friske sommergræs hele året rundt.

Typisk Analyse:

Protein 16%  |  Fibre 25%  |  Olie 4%  |  Fordøjelig energi 11 MJ/kg  |  Sukker 10,4%  |  Stivelse 1,9%

 

Mikroniseret hørfrø

Fordelene ved at anvende hørfrø har været kendt i mange år, men denne råvare kræver en varmebehandling for at undgå skadelige stoffer som blåsyre. Med moderne mikroniserings-teknologi får man en helt unik og værdifuld råvare, som kan udfodres sikkert uden yderligere behandling.

Værdien af hørfrøet ligger i den ekstraordinære Omega 3 fedtsyreprofil. Hesten kan ikke selv danne fedtsyrerne, og det er derfor essentielt, at hesten dagligt får tilført Omega 3 i god kvalitet. Omega 3, i form af CLA, er essentiel for hestens sundhed. På kort sigt fører det til en blank og skinnende pels, færre allergier og en god inflammatorisk respons. De mere langsigtede fordele er en forbedret hovkvalitet, en bedre knoglestruktur, forbedret ledfunktion, reduceret muskelømhed ved arbejde og øget elastisitet i muskler og væv.

Yderligere viser forskningen at et højere indhold af Omega 3 fedtsyrer i hoppens mælk resulterer i sundere føl, idet deres immunsystem får den optimale start.

Castle Horse Feeds bruger store mængder mikroniseret hele hørfrø i både vores Balancer og Muesli serier for at sikre disse fordele til din hest.

Typisk Analyse

Protein 23%  |  Fibre 7%  |  Olie 35%  |  Fordøjelig energi 20,50 MJ/kg  |  Stivelse 3,7%

(Olie Profil – Omega 3 – 18,2%  |  Omega 6 – 5,3%  |  Omega 9 – 7,7%  Andet 3,5%)

 

Umelasserede roefibre

Kendt som “superfiber”  er roepulp en velkendt foderingrediens med mange fordele for heste af alle typer. Det er en ingrediens, som indeholder en del energi - også sammenlignet med korn, men er lav på stivelse og sukker. Produktet bliver til ved forarbejdning af og udvinding af sukker fra roer. Det indeholder meget let fordøjelige fibre herunder pektiner og hemicellulose samt et højt indhold af calcium.

Typisk Analyse

Protein 9%  |  Fibre 16%  |  Olie 0,7%  |  Fordøjelig energi  12 MJ/kg  |  Stivelse-<0,5  |  Sukker 5%

 

Mikroniseret, valset ærter

Ærter hører til familien af bælgplanter. Vi har inkluderet dem i vores foder for at tilføre tilstrækkeligt protein. Protein er bygget op af individuelle aminosyrer. Enkelte aminosyrer kan hesten selv syntetisere, mens andre skal tildeles i dens daglige fodring, og er dermed kendt som essentielle aminosyrer. Mikroniseret, valset ærter er især kendt for dens gode kilde til essentielle aminosyrer. Protein er nødvendigt i kroppen til opbygning af væv, inklusiv muskler, hvilket betyder, at tilstrækkeligt protein af en god kvalitet er livsnødvendigt for præstationsheste, følhopper og ungheste.

Typisk Analyse

Protein 26%  |  Fibre 7%  |  Olie 1,6%  |  Fordøjelig energi  15,4 MJ/kg  |  Stivelse 43,5

 

Mikroniseret, valset korn, majs, byg og hvede

Forskellige kornsorter udgør en værdifuld energikilde, som primært bruges ved fx unge heste samt præstationsheste. For at hesten kan få bedst mulig udbytte af de forskellige kornsorters næringsværdi (primært stivelsen), er det nødvendigt at forarbejde kornet. Hvis ikke kornet forarbejdes vil det kunne give unødige gener i fordøjelsessystemet, som kan føre til andre problemer. 

Ved forarbejdning ændrer vi fysiske og/eller den kemiske form af kornets stivelsesstruktur, hvilket resulterer i en langt højere udnyttelse og dermed foderværdi. Mikronisering er en teknik, hvor der bruges infrarøde bølgelængder som en form for energi til at koge og gelatinisere stivelsen i kornet, så det dermed bliver mere tilgængeligt for hesten, men uden at gå på kompromis med den ernæringsmæssige integritet. Vi bruger primært mikroniseret kornsorter for at øge energitætheden i vores foder på en sikker og kontrolleret måde. 

Typisk analyse af mikroniset, knækket majs

Protein 8,75%  |  Fibre 2%  |  Olie 4,5%  |  Fordøjelig energi 14,50 MJ/kg  | Stivelse 68%

Typisk analyse af mikroniseret, valset byg

Protein 11,8%  |  Fibre 5,8%  |  Olie 2,4%  |  Fordøjelig energi 15 MJ/kg  |  Stivelse 54%


Havreskalklid

Havreskalklid er primært skal- og kliddelen af det hele havrekorn og er dermed et bi-produkt fra melproduktionen. Havreskalklid har en høj andel af fordøjelige fibre og typisk lavere andel af stivelse sammenlignet med hele kornet. Derfor er det også en råvare, som hesten kan have god gavn af - især når vi ønsker at øge fiberandelen i dens daglige foderration.

Typisk Analyse

Protein 5%, Fibre 29,5%, Olie 2%, Fordøjelig energi 5 MJ/Kg, Sukker 2%, Stivelse 7,5%

 

Dampvalset byg

Byg er en energitæt kornsort, men dens primære næringsværdi (stivelse og en del protein) er lagret i strukturer, som er unedbrydelige for hestens fordøjelsesenzymer. Ved forarbejdning af kornet ændrer vi den fysiske form af stivelsesstrukturen således at stivelsen bliver tilgængelig for hesten, som kan udnytte den til positiv energi. Al byg i vore blandinger er dampvalset for at sikre, at hesten får fuldt udbytte af de gode egenskaber. 

Typisk Analyse

Protein 12,3%, Fibre 5,1%, Olie 3%, Fordøjelig energi 14,5 MJ/kg, Sukker 2,5%, Stivelse 57%

 

Hvedeklid

Hvedeklid er sammenlignelig med havreskalklid og er bi-produktet fra melproduktionen. Hvedeklid består primært af den yderste skal samt kliddelen, som har en høj andel af fibre. Desuden består det også af hvedekimdelen, som indeholder protein, fedt samt vitaminer og mineraler. Hvedeklid er en værdifuld foderingrediens pga. dens høje næringsværdi, høj fiberandel samt lavere stivelsesandel sammenlignet med det hele korn. 

Typisk Analyse

Protein 17,5%, Fibre 9%, Olie 4%, Fordøjelig energi 11,5 MJ/kg, Sukker 6,5%, Stivelse 27,5%

 

Melasse

Melasse er den sirup, der er tilbage fra sukkerproduktionen og tilføres til meget foder for at hjælpe med at binde råvarerne sammen og højner smageligheden. Melasse bidrager også som en let-omsættelig energikilde til heste og ponyer i arbejde. 

Typisk Analyse

Protein 6%, Fibre 0%, Olie 0.2%, Fordøjelig energi 14,1 MJ/kg, Sukker 65%, Stivelse 0%

 

Hipro Sojaprodukt

Soja er i bælgplante-familien, som er kendt for deres høje indhold af protein. Hipro (High Protein) sojaprodukt er produktet, der er tilbage, efter udvinding af olien. Det betyder, at Hipro sojaprodukt er højt i kvalitetsprotein og er en af de bedste proteinkilder tilgængelige for hesten, og derfor også grunden til at med glæde bruger dette i vores foder. Protein er opbygget af aminosyrer, hvoraf ti af disse er essentielle, hvilket betyder, at hesten skal have dem tilført via dens foder. Hipro sojaprodukt har en fantastisk aminosyreprofil og vil tilføre de essentielle aminosyrer, så din hest kan opbygge kvalitetsprotein til dens behov. Protein er især essentielt til muskler, sund hud, pels og hove samt for hestens almene velbefindende og præstation.

Typisk Analyse

Protein 55%, Fibre 4%, Olie 2.6%, Fordøjelig energi 15,5 MJ/Kg, Sukker 11%, Stivelse 5%

 

Sojabønner

Sojabønner bidrager med en værdifuld protein- og fedtkilde, mens de er lave i stivelse og sukker. Sojabønner er energitætte grundet deres høje indhold af fedt med et højt indhold af den essentielle omega 6 fedtsyre. Soja bidrager som en værdifuld kilde til lysin, som er den først begrænsende aminosyre og dermed skal tildeles hesten dagligt for at sikre korrekt optimal muskeludvikling. 

Typisk Analyse

Protein 40%, Fibre 6%, Olie 20,7%, Fordøjelig energi 19,3 MJ/kg, Sukker 8,3%, Stivelse 3,7%

 

Rapsolie

Rapsolie er en høj-kvalitets vegetabilsk olie, som giver en gavnlig blanding af de essentielle omega 3,6 og 9 fedtsyrer. Disse essentielle fedtsyrer gavner ikke kun led, sener og hud, men understøtter også immunforsvaret via dens høje antioxidante effekt af omega 9. Rapsolie bruges netop i vores foder for at udnytte de gode egenskaber til understøttelse af hestens vitalitet. 

Typisk Analyse

Protein 0%, Fibre 0%, Olie 98,7%, Fordøjelig energi 40,5MJ/kg, Sukker 0%, Stivelse 0%

 

Hørfrøprodukt

Hørfrøprodukt, også kendt som hørfrøkage, er et traditionelt foder, som er rigt i olie og protein og er produktet, som er tilbage efter udvinding af olie fra hørfrøet. Olien fra hørfrø er kendt som en ideel, vegetabilsk kilde til omega 3 fedtsyrer. Omega 3 fedtsyrer er speciale på grund af deres antiinflammatoriske effekt, der har positiv effekt på blandt andet hud, pels samt led og sener og samtidig reducerer den inflammatoriske respons i kroppen. Heste kan ikke selv syntetisere omega 3 fedtsyrer, så det er essentielt at disse tildeles i hestens daglige foderration. Vi inkluderer hørfrøproduktet i vores foder for at tilføre essentielle fedtsyrer samt et højt indhold af protein, men med et lavere fordøjelig energiindhold end ved hele hørfrø. 

Typisk Analyse

Protein 36%, Fibre 10,5%, Olie 2%, Fordøjelig energi 14,9 MJ/kg, Sukker 4,5%, Stivelse 4,5%

 

Solsikkefrøprodukt

Solsikkefrøprodukt er det tilbageværende produkt efter udvinding af olien. Dvs. der er blandt andet et højt indhold af protein tilbage, som tilfører essentielle aminosyrer, især lysin og methionin, som er afgørende for korrekt og optimal proteinsyntese. 

Typisk Analyse

Protein 45%, Fibre 16%, Olie 3%, Fordøjelig energi 11,8 MJ/Kg, Sukker 6,5%, Stivelse 6%